Bedrijfsvideo
Film

Het maken van een bedrijfsvideo

Het wordt de laatste tijd steeds belangrijker dat mensen een inzicht krijgen in jouw bedrijf. Dit wordt gezien als een soort reclame voor jouw bedrijf, een nieuwe manier van marketing. Je wilt mensen werven door te laten zien dat het er goed aan toe gaat binnen jouw bedrijf. Een bedrijf heeft vaak de juiste mensen en klanten nodig om te kunnen groeien. Op verschillende manieren wordt dit nu gedaan. De ouderwetse reclame via de krant is een beetje aan het vervagen en er zijn steeds meer nieuwe marketingmogelijkheden die je kan gebruiken om je bedrijf te laten zien. Een voorbeeld hiervan is een corporate video of een bedrijfsvideo. Waarom is dit goed voor jouw bedrijf? In dit artikel is van alles te lezen over een goede en leuke bedrijfsvideo, hoe je het maakt en wat ervoor nodig is om de klant te kunnen prikkelen.

Draagt bij aan je imago

Allereerst gaan we even bespreken waarom een bedrijfsvideo bijdraagt aan je imago en wat het toevoegt aan je bedrijf.
Zoals gezegd is een corporate video of bedrijfsvideo de toekomst, maar ook zeker op het moment. Als we gaan kijken naar de cijfers is het goed om te zien dat meer dan de helft eerder een filmpje aanklikt van een bedrijf dan een lap tekst. Het is makkelijker en in een oogopslag heb je meer gezien dan een stuk tekst schrijven. Ook is het van belang om een bedrijfsvideo te hebben om nog hoger in google te komen. Google geeft je een hogere waarde als je een bedrijfsvideo hebt, dit zorgt ervoor dat je hoog komt te staan en de aandacht trekt. Naast aandacht trekken van google is het ook aandacht trekken van de klant. Een klant wil liever een druk op de Play button geven dan een hele lap tekst door scrollen.

Informeren

Een bedrijfsvideo of corporate video prikkelt mensen ook enorm. Je kan klanten informeren en beeld geven over hoe het eraan toegaat. Met tekst en beeld zorg je dat meerdere zintuigen worden geprikkeld. Een bedrijfsvideo zorgt ervoor dat je op verschillende online media uit de voeten kan, je kan het posten op YouTube, Instagram, twitter en facebook. Ook kan je alles op een mobiel kijken. Het zorgt er ook voor dat je imago van het bedrijf een boost krijgt. Het is merkwaarde verhogend. Uiteindelijk gaat het om een ding, dat is meer omzet voor je bedrijf. Met een corporate video of bedrijfsvideo krijg je uiteindelijk meer omzet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *